Strikketabbe

Alle strikkere har vel vert ute for en strikketabbe eller to, jeg har mange!! Et klassisk eksempel er jo to høyrevotter, den tror jeg er en gjenganger.

Skrev jo litt om at det er alfa å omega å regne ut strikkefastheten når jeg drev på å designet Kari vott, å jo da jeg regnet masse for å finne riktig bredde på votten. Men som dere ser på den grå votten på bilde glemte jeg noe viktig nemlig lengden…..

Den ble altså nesten 4 cm for lang, det er jo litt komisk, når jeg «messet så masse om regning av strikkefasthet. Iveren etter å starte på strikkinga var så stor at jeg var superfornøyd når jeg fikk til riktig bredde.

Kunne jo ha felt av 4 cm tidligere men da hadde ikke mønsteret på forsiden endt med en hel rute, å det hadde ikke blid fint. Så nå har jeg regnet på lenden, å startet opp på en ny Karivott.

Hadde bare lyst å vise der hvor stor forskjell en 1/2 pinne størrelse utgjør. Samme garn og samme antall masker. Litt å tenke på om du er en av dem som ikke gidder strikke prøvelapp når du starter på et prosjekt, men bare bruker anbefalt pinne str. i oppskriften. Kan fort bli mangemange cm ekstra på en genser eller ullbukse.

Så strikke moralen er, strikkefasthet (i alle retninger) er viktig!

Strikkeklem fra Inkes

#prøvelapp #strikkefasthet #karivott #strikketabbe #strikking #strikkedilla #blogglivet 

Reklame

4 kommentarer om “Strikketabbe

 1. Inkes 10/10/2018 kl. 05:55

  Brr: Å nei å nei, du må jo ikke kaste det!!! Blir å mektig sint, men lar det bestandig ligge, hender jeg kommer på bedre tanker når blodtrykket synker.
  Lykke til med genseren!!

  Liker

 2. Brr 09/10/2018 kl. 23:23

  Joda, de tabbene.. jeg strikket på en babyjakke og oppdaget plutselig at jeg hadde tabbet meg i mønsteret. Normalt rekker jeg opp arbeidet igjen og begynner på nytt. Men denne gangen ble jeg forbannet på meg selv. Klippet av trådene og slengte arbeidet i søpla. Nå har jeg begynt på genser istedet til samme ungen. Tungen rett i munnen! 🙂

  Liker

 3. Inkes 04/10/2018 kl. 12:24

  Å ja, men jeg er snar å starte på nytt 🙂

  Liker

 4. Victoria Larsen 04/10/2018 kl. 10:12

  Åh, det er så kjipt å gjøre feil i håndarbeidet.. kjenner godt til den :0

  Liker

Kommentarer er stengt.