Du kan også strikke mønster!!!!!

Har hørt det mange ganger, » å så fint, skulle ønske jeg kunne strikke mønster»

Kan du strikke rett og vrang kan du også strikke mønster, jeg tror mange tenker at dette er så vanskelig, å velger å ikke prøve. Eller de har prøvd å ikke fått det jevnt eller det har blitt for stramt. Men dette er bare litt teknikk og øving så sitter det like godt som rett og vrang.

Her kommer noen tips:

 • Det er lurt å prøve seg på to farger først, da er det lettest å holde kontrollen på farger og hvor du vil ha garnet til en hver tid.
 • Fargene i mønstrene er markert med ruter, sort og hvitt. Du leser disse rutene som masker på strikketøyet og følger anvisningen på fargene.
 • Strikker du med to farger, ha bestandig den samme fargen på venstre pekefinger, jeg velger den fargen det er mest av i mønsteret.
 • Ikke hold garnet stramt over pekefingeren, det skal lett gi etter og strekke seg på mønsterets bakside.

 • Lettest å strikke mønster rundt, på votter eller gensere. (mønster fram å tilbake krever at man har øvet seg litt)
 • Når du skal kaste med den andre fargen, strekk ut maskene på høyre pinne før du kaster, da følger tråden du nå skal bruke arbeidet løst på baksiden.

 

 • Om det er flere enn 5 masker mellom hver farge bør du tvinne trådene, på baksiden.  Jeg gjør det slik, løfter den tråden jeg kaster med over tråden på venstre pekefinger, strikker neste maske med tråden på pekefingeren. Så tar jeg og løfter den tråden jeg kaster med tilbake til høyre side,

 • Er du litt mer øvet, kan du strikke med begge trådene på venstre pekefinger. Husk da og ha disse i samme rekkefølge bestandig. Jeg strikker med bare en farge på pekefingeren, liker det best.

Synes du skal prøve, tenk hvor mye lekkert du nå kan strikke! For det er ikke vanskelig 🙂 Å husk: ØVELSE GJØR MESTER!!!!

Strikkeklem fra Inkes

#mønster #2farger #teknikk #bareprøv #øvelsegjørmester

Reklame

4 kommentarer om “Du kan også strikke mønster!!!!!

 1. Inkes 10/10/2018 kl. 21:18

  Anonym: Helt korrekt!

  Liker

 2. Anonym 10/10/2018 kl. 19:54

  Kan jeg få tilføye litt?
  Den fargen du velger å ha på fingeren blir den fargen som på fagspråk kalles dominant, derfor er det viktig at du alltid har samme farge på samme plass.
  Noen har begge fargene på samme finger, da er det viktig å alltid ha samme farge innerst og så gå utover på fingeren med de andre fargene (om du har flere). Selv har jeg kun en farge på fingeren, resten kaster jeg med og jeg har heller ikke lengre trådsprang enn tre masker, da tvinnes tråden på samm måte som du gjør det på.

  Liker

 3. Inkes 09/10/2018 kl. 17:33

  Victoria Larsen: vil jo at alle skal bli superflinke !

  Liker

Kommentarer er stengt.