Vask av ull

Fikk mye kommentarer på at ullgenserne mine ofte henger ute, å da kom jeg på at dette var kanskje noe alle burde få vite.

Vi vasker jo alt i dag og di fleste vaskemaskiner har ullprogram, å med en dæsj med Milo, kan jo alle i dag vaske ulla si. Men når vi vasker ulla, ødelegges den litt å litt. Derfor er dette trikset et must for alle med ull i skapet. Å som ønsker å ta godt vare på ulla si!

Heng ut ullgenseren!

Vært på fjellet å tent bål og koset deg, å genseren lukter skikkelig, bare heng den ut. Eller du har blitt varm og genseren lukter litt svett, heng den ut! Eller andre ullplagg du har brukt.

Det er spesielt effektivt når det begynner å bli litt kaldt på kvelden. Henger ut både hjemmestrikkede plagg og ull som er fra butikken, her luftes både Ulvang, Kari og Bergans.

Lufter også ullbukser, tøffler, katanker, ullvotter!

Men ullsokkene havner nok også her i vaskemaskinen. Jeg tørker di aldri i tørketrommel, selv om det er superwash. Henger opp alt til lufttørk. Di få gangene jeg MÅ putte ullgenseren til vask, lar jeg også disse lufttørke, å da gjerne flatt så fasongen holder seg.

Så spar deg selv og ulla di, heng dem ut!!!!

Men må det til slutt vaskes husk å bruk vaskemiddel for ull, sånn som Milo eller andre merket med ullvask. Enzymene i vanlig vaskepulver ødelegger fibrene i ulla og di mister litt etter litt sin egenskap som varm og god.

 

Strikkeklem fra Inkes

#ullergull #hengutull #milo #vaskavull #ullvask #fortgjort

Reklame

2 kommentarer om “Vask av ull

  1. Inkes 25/10/2018 kl. 11:59

    Victoria Larsen: Så bra 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.