Rekke opp

Søndag morgen, folkens å selvfølgelig starter dagen med at jeg må rekke opp. Å i dag hørte jeg min bestemors stemme i hode, «man skal ikke strikke på søndager, straffen blir da at du bare må rekke». Skal sies at bestemor sjøl på 90 år å strikker på søndagen nå, ho har modernisert seg litt.

Men til mitt forsvar, det va det jeg strikket i går jeg måtte rekke opp. Ikke alltid at tv titting en send kveld og mønster strikk hører sammen.

Å jeg er en strikker som ikke tillater at det er feil i strikketøyet, rekker opp uansett hvor feilen er. Frustrerende ja, men det skal være perfekt!

Så siden uhellet var ute tenkte jeg at jeg skulle dele litt tips med der. Så det blir mindre frustrasjon enn det trenger. Jeg har to måter og gjøre det på, fins sikkert noen lurere men dem har jeg ikke sett… ønsker meg i allefall noen lurere måter å gjøre dette på.

Den første måten, den jeg bruker når jeg finner feil langt nede i strikketøyet.

Er rett og slett og stikke inn strikkepinnen i hver maske på den omgangen jeg ønsker å starte fra. Med denne måten slepper du å miste masker eller å rekke for langt. Så når pinnen er gjennom alle maskene på omgangen er det bare å rekke opp! Å strikke videre med samme glød.

Den andre metoden bruker jeg når jeg rekker ett par omganger, eller bare en. Setter pinnen inn i masken på omgangen jeg vil starte fra, slipper masken fra venstre pinne, drar i tråen med venstre pekefinger, å masken/ene er felt. Fortsetter slik ut omgangen/ene. Også nå er det bare å fortsette i samme gode positive ånd som før du oppdaget at du måtte rekke.

Å husk alle strikkere rekker litt innimellom, det er ikke nå nederlag. Eller jeg rekker ikke, jeg strikker baklengs 😉

Strikkeklem fra Inkes

#rekkeopp #strikkebaklengs #plages #inkesstrikk #

 

Reklame

2 kommentarer om “Rekke opp

  1. Inkes 28/10/2018 kl. 10:47

    Victoria Larsen: Kjempe surt, å rekke men jeg klarer aldri se på en feil og rekker fort opp 🙂 Da blir det perfekt !

    Liker

  2. Victoria Larsen 28/10/2018 kl. 08:45

    Åh, nei det er kjedelig.. men, må dessverre til noen ganger 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.