Hvordan holder man tellingen?

Sitter å strikker på #lørdagsvotter som jeg startet på i går, å disse har en lekker flette på hver hånd.

Å det er ikke like enkelt å holde tellingen på hvor mange omganger man har strikket. Kanskje må man hente kaffe, snakke litt i telefon eller noen roper. Vi klarer rett å slett ikke å holde tellingen hele tiden…

Å telle seg ned til den omgangen man strikket flette er ikke så lett bestandig. Trenger jo heller ikke være fletter, men huller eller sammenføyninger, vi har hele tiden behov for å vite hvor mange omganger vi har strikket. Har ofte telt feil, å det ser man kanskje ikke før man har strikket et stykke… Å da må man rekke…

Så man trenger en hjelper, ikke en person som teller, men en liten hjelper. Min lille hjelper er maskemarkøren.

Strikker begge vottene samtidig, å da trenger jeg flere hjelpere 🙂 En til å markere den første votten, altså den jeg starter på. Å en maskemarkør som hjelper meg og telle omganger i mønsteret.

Den som teller omganger i mønsteret flytter jeg hele tiden med meg oppover på strikketøyet.  Har du et mønster der det er 3 omganger så en flette, markerer jeg flette omgangen og kan telle 3 omganger over maskemarkøren, da vet jeg hele tiden at jeg har kontroll på hvor mange omganger jeg har strikket.

Sånn som her, nå har jeg strikket 3 omganger over maskemarkøren.

Angrer hver gang jeg «tror» jeg kommer til å klare meg uten denne lille hjelperen. Bruker da mye strikke tid på å telle og telle.

Så ha alltid en maskemarkør på lur, da sparer du deg for mye ekstra trellearbeid.

Strikkeklem fra Inkes

#lørdagsvotter #maskemarkør #telling #mønster #fletter

Reklame

2 kommentarer om “Hvordan holder man tellingen?

  1. Inkes 14/11/2018 kl. 08:29

    Iver Valved Korsvik: Ja dette er noe jeg kan 🙂 Å deler villig vekk så andre slipper å telle seg bort i mønsteret sitt 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.